MTTLARDA BOLALARNI IJODKORLIKKA O‘RGATISHNING PEDAGOGIK AHAMIYATI - Xolboyeva Shohista Abdug‘ofurovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarni ijodkorlikka o‘rgatishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Bolalarda ijodiy fikrlashni rivojlantirish, ularning qobiliyat va iste’dodlarini yuzaga chiqarishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar hamda innovatsion metodlarning ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari bolalarni ijodkorlikka yo‘naltirish ularning mustaqil fikrlashi, tasavvuri va intellektual salohiyatini rivojlantirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi.