O’PKA-YURAK REANIMATSIYASIDA TEZ TIBBIY YORDAMNI TASHKIL ETISH. - Alimova Munisa Adxamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘pka-yurak reanimatsiyasi jarayonida tez tibbiy yordamning ahamiyati, reanimatsion tadbirlarning asosiy bosqichlari hamda shoshilinch holatlarda tibbiyot xodimlarining vazifalari yoritilgan. Yurak va nafas faoliyati to‘xtagan bemorlarga o‘z vaqtida ko‘rsatilgan yordam hayotni saqlab qolishning muhim omili hisoblanadi. Shuningdek, zamonaviy reanimatsiya usullari va ularning amaliy ahamiyati tahlil qilingan.