TA’LIM JARAYONINI LOYIHALASH ORQALI BILIM YARATISH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Karimova Navbaxar Maxmudjanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Maqolada ta’lim jarayonini loyiha asosida tashkil etish orqali bilim yaratish qobiliyatini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Loyiha asosidagi ta’lim metodlari o‘quvchilarning kreativ fikrlash, muammolarni hal qilish va jamoada ishlash qobiliyatlarini oshirishga yordam beradi. Maqola, loyiha asosida ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning faol ishtirokini ta’minlash va ularning bilim olish jarayonidagi motivatsiyasini kuchaytirish bo‘yicha tavsiyalarni taqdim etadi. Shuningdek, loyiha asosidagi ta’limning nazariy asoslari va amaliy misollar bilan boyitilgan tajribalari keltiriladi. Ushbu tadqiqot natijalari ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlarni qo‘llash orqali o‘quvchilarni yanada samarali ta’lim olishlariga yordam berishi mumkin.