MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOLALAR NUTQINI O’STIRISH: METOD VA VOSITALAR TIZIMI - Xakimjonova Mastonaxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida (MTT) bolalar nutqini o’stirishning asosiy metod va vositalari tizimli tarzda tahlil etiladi. Farg’ona viloyatidagi 4 ta MTTda 5–6 yoshli 80 nafar bola ishtirokida o’tkazilgan pedagogik eksperiment asosida ko’rgazmali, amaliy va verbal metodlarning uyg’un qo’llanilishi bolalar nutqiy faolligini 41%, lug’at boyligini 34% va grammatik to’g’riligini 29% ga oshirganligi isbotlandi. Tadqiqot natijalari MTT tarbiyachilari va metodistlari uchun amaliy tavsiyalar sifatida taqdim etildi.