KOMPYUTER INJINIRINGIDA ROBOTOTEXNIKA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING ISTIQBOLLARI - Elibayeva Nigora Rustam qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur tezisda kompyuter injiniringi sohasida robototexnika dasturlarini qo‘llashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Robototexnika dasturlarining avtomatlashtirilgan tizimlarni yaratish, boshqarish va modellashtirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, Arduino, ROS, MATLAB, Simulink va boshqa dasturiy platformalarning robotlarni loyihalash hamda boshqarish jarayonidagi imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda robototexnika texnologiyalarini kompyuter injiniringi ta’limiga integratsiya qilishning afzalliklari va istiqbollari tahlil etilgan. Natijalar ushbu texnologiyalar muhandislik kompetensiyalarini rivojlantirish va innovatsion loyihalarni amalga oshirishda muhim o‘rin tutishini ko‘rsatadi.