TEXNIKUMLARDA ELEKTROMONTYORLARNI AMALIY TAYYORLASHNING INNOVATSION METODLARI - Xalbekov Shuxrat Uralovich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada texnikumlarda elektromontyorlarni amaliy tayyorlashning innovatsion metodlari, ularning kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi ahamiyati hamda zamonaviy kasbiy ta’lim tizimidagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqotda loyiha asosida o‘qitish, muammoli ta’lim, virtual laboratoriyalar, simulyatsion texnologiyalar, dual ta’lim tizimi va axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Shuningdek, innovatsion metodlar yordamida o‘quvchilarning amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish, mehnat bozori talablariga mos raqobatbardosh mutaxassislarni tayyorlash hamda ta’lim samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari elektromontyorlarni tayyorlashda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.