ЮРАК-ҚОН ТОМИР КАСАЛЛИКЛАРИ БЎЛГАНЛАРДА COVID-19 КОРОНАВИРУС ИНФЕКЦИЯСИНИНГ ЗАМОНАВИЙ ЛАБОРАТОР АҲАМИЯТИ - Шодмонов И.С; Облоқулов А.Р; Мухаммадиева М.И (TADQIQOTLAR, 2026)
АННОТАЦИЯ Юрак-қон томир патологиялари мавжуд бўлган беморларда SARS-CoV-2 инфекциясининг клиник кечиши тизимли гомеостазнинг кескин бузилиши билан характерланади. Бундай шароитда анъанавий диагностика усуллари миокард деструкцияси ва қон томир эндотелийсидаги яширин силжишларни ҳар доим ҳам вақтида кўрсатиб бера олмайди. Шу сабабли, янги авлод юқори сезувчанликка эга биомаркерлар мажмуасини ўрганиш алоҳида илмий-амалий аҳамият касб этади. Юрак-қон томир касалликлари (ЮҚТК) фонида COVID-19 инфекцияси билан оғриган беморларда замонавий лаборатор кўрсаткичларнинг диагностик ва прогностик қийматини мажмуавий баҳолаш.