MAKTABDA TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI VA AHAMIYATI - Meylikulova Dilorom Baxromovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabda ta’lim sifatini oshirish jarayonida maktab psixologining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Ta’lim sifati nafaqat o‘quv dasturlarining mazmuni va pedagogik faoliyat samaradorligi, balki o‘quvchilarning psixologik holati, motivatsiyasi, ijtimoiy moslashuvi va shaxsiy rivojlanishi bilan ham chambarchas bog‘liqdir. Maktab psixologi o‘quvchilarning individual xususiyatlarini o‘rganish, ularda uchraydigan psixologik muammolarni aniqlash va bartaraf etish, sog‘lom psixologik muhitni shakllantirish hamda pedagoglar va ota-onalar bilan hamkorlikni yo‘lga qo‘yish orqali ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.