TRANSPORT VOSITALARINI DIAGNOSTIKALASHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Idrisova Zarafshan Baxtiyarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada transport vositalarini diagnostikalashda zamonaviy texnologiyalardan foydalanishning ilmiy-amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Transport vositalarining texnik holatini tezkor va aniq baholashda kompyuter diagnostikasi, elektron boshqaruv tizimlari, OBD-II diagnostika tizimi, sensorlar, raqamli o‘lchash qurilmalari hamda sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘rni yoritilgan. Shuningdek, diagnostika jarayonini takomillashtirish orqali avtomobillarning ekspluatatsion ishonchliligini oshirish, nosozliklarni erta aniqlash, texnik xizmat ko‘rsatish xarajatlarini kamaytirish hamda harakat xavfsizligini ta’minlash masalalari ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari zamonaviy diagnostika usullarini ta’lim jarayoni va ishlab chiqarish amaliyotiga keng joriy etish malakali mutaxassislarni tayyorlash va transport vositalarining samarali ekspluatatsiyasini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.