TASVIRIY SAN’ATNING O‘QUVCHILAR TA’LIM-TARBIYASIDAGI ROLI VA O‘RNI - Isakulova Mashkura Tulaganovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada tasviriy san’atning o‘quvchilar ta’lim-tarbiyasidagi o‘rni va pedagogik ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda tasviriy san’atning o‘quvchilarning estetik didini shakllantirish, ijodiy tafakkurini rivojlantirish, milliy va umuminsoniy qadriyatlarga hurmat ruhida tarbiyalash, ma’naviy-axloqiy fazilatlarini mustahkamlashdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, tasviriy san’at darslarini zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar va raqamli ta’lim vositalari asosida tashkil etishning afzalliklari tahlil qilinadi. Maqolada tasviriy faoliyat orqali o‘quvchilarning kuzatuvchanligi, tasavvuri, estetik dunyoqarashi, kommunikativ ko‘nikmalari hamda mustaqil va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish mexanizmlari ilmiy asosda bayon etilgan. Tadqiqot natijalari tasviriy san’at ta’limini takomillashtirish o‘quvchilarning har tomonlama barkamol shaxs sifatida shakllanishiga, ularning ijodiy salohiyatini yuzaga chiqarishga va ta’lim sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.