MAKTAB PSIXOLOGI FAOLIYATIDA O‘YIN TERAPIYASINING ZAMONAVIY USULLARI VA ULARNING SAMARADORLIGI - NISHONOVA MAVJUDAXON MAMASODIQOVNA (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab psixologi faoliyatida o‘yin terapiyasining zamonaviy usullari va ularning samaradorligi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. O‘yin terapiyasi bolalar va kichik yoshdagi o‘quvchilar bilan ishlashda eng samarali psixologik yondashuvlardan biri bo‘lib, u orqali bolaning emotsional holati, ichki kechinmalari va xulq-atvoridagi muammolarni aniqlash hamda bartaraf etish imkoniyati yaratiladi. Maqolada qum terapiyasi, rolli o‘yinlar, art-terapiya elementlari, didaktik va interfaol o‘yinlar kabi zamonaviy usullar yoritilgan. Shuningdek, o‘yin terapiyasining o‘quvchilarda stressni kamaytirish, ijtimoiy moslashuvni yaxshilash, muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish va o‘ziga ishonchni oshirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maktab psixologi tomonidan o‘yin terapiyasini qo‘llashning amaliy jihatlari va uning ta’lim jarayonidagi samaradorligi asoslab berilgan.