RAQAMLI TA’LIM SHAROITIDA O‘QUVCHILARNING MOTIVATSIYASINI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Yakubova Adolat Ramzbekovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqamli ta’lim sharoitida o‘quvchilarning o‘qishga bo‘lgan motivatsiyasini oshirishga ta’sir etuvchi psixologik omillar tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar ta’lim jarayonini yangi bosqichga olib chiqqan bo‘lib, bu jarayonda o‘quvchilarning ichki va tashqi motivatsiyasi muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada o‘quvchilarning qiziqishi, ehtiyoji, maqsad qo‘yish qobiliyati, o‘z-o‘zini boshqarish ko‘nikmalari hamda raqamli muhitning psixologik ta’siri yoritiladi. Shuningdek, interaktiv ta’lim platformalari, gamifikatsiya, multimedia vositalari va individual yondashuvning o‘quv motivatsiyasini oshirishdagi roli asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari raqamli ta’limda motivatsiyani oshirish o‘quvchilarning faolligi, mustaqil o‘rganish qobiliyati va o‘quv samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.