INKLYUZIV TA’LIM MUHITIDA O’QUVCHILARNING MOTIVATSIYASINI OSHIRISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING ROLI - Xasanova Maftunabonu Islomovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim muhitida ta’lim olayotgan o’quvchilarning o’quv motivatsiyasini oshirish masalasi tahlil qilinadi. Zamonaviy pedagogik texnologiyalarning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, ularning maxsus ehtiyojli va sog’lom tengdoshlar bilan birgalikda tahsil olayotgan o’quvchilarning motivatsion faolligiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek , interfaol metodlar , raqamli texnologiyalar, individual va differensial yondashuvlar asosida o’quv motivatsiyasini shakllantirish yo’llari ko;rib chiqiladi.