FUQAROLIK SUD ISHLARINI YURITISHDA DALILLARNING AHAMIYATI - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada fuqarolik sud ishlarini yuritishda dalillarning huquqiy mohiyati, turlari, ularni taqdim etish va baholash tartibi hamda odil sudlovni ta’minlashdagi ahamiyati ilmiy-huquqiy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Fuqarolik sud protsessida dalillar taraflarning talab va e’tirozlarini asoslashning asosiy vositasi ekanligi, sudning qonuniy va asosli qaror qabul qilishida ularning hal qiluvchi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, dalillarni yig‘ish, tekshirish va baholashning protsessual qoidalari, elektron dalillarning sud amaliyotidagi ahamiyati, sud-huquq islohotlari sharoitida dalillar institutini takomillashtirish masalalari keng tahlil qilingan. Maqolada fuqarolik sud ishlarini yuritishda dalillar tizimini yanada rivojlantirish bo‘yicha ilmiy taklif va tavsiyalar ham bayon etilgan.