OILAVIY NIZOLARNI SUD TARTIBIDA HAL ETISH MASALALARI - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oilaviy nizolarni sud tartibida hal etishning huquqiy asoslari, oilaviy munosabatlardan kelib chiqadigan nizolarning turlari hamda ularni ko‘rib chiqishda sudlarning tutgan o‘rni ilmiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Nikohdan ajralish, voyaga yetmagan bolalarning manfaatlarini himoya qilish, aliment undirish, er-xotinning umumiy mol-mulkini taqsimlash, ota-onalik huquqlarini amalga oshirish bilan bog‘liq nizolarni hal etishda sudlarning vazifalari keng yoritilgan. Shuningdek, oilaviy nizolarni ko‘rib chiqishda mediatsiya institutining ahamiyati, sud amaliyotida uchrayotgan ayrim muammolar hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar bayon etilgan.