ELEKTRON SUD TIZIMI: IMKONIYATLAR VA ISTIQBOLLAR - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada elektron sud tizimining shakllanishi, uning huquqiy asoslari hamda odil sudlovni amalga oshirishdagi ahamiyati ilmiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Elektron sud tizimi orqali sud ishlarini yuritishning zamonaviy mexanizmlari, elektron hujjat almashinuvi, masofaviy sud majlislari, onlayn murojaatlar va raqamli texnologiyalarning sud faoliyatiga ta’siri keng yoritilgan. Shuningdek, elektron sud tizimining afzalliklari, amaliyotda uchrayotgan muammolar hamda uni yanada rivojlantirish istiqbollari bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar bayon etilgan. Maqolada sud-huquq islohotlari sharoitida raqamlashtirish jarayonining odil sudlov sifati va fuqarolarning huquqiy himoyasini kuchaytirishdagi o‘rni asoslab berilgan.