SUD – HUQUQ ISLOHOTI VA INSON HUQUQLARI EVOLYUTSIYASI: INSTITUTSIONAL YANGILIKLAR VA ULARNING JAMIYAT TOMONIDAN QABUL QILINISHI - Mamatqulov Alisher Shavkatovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sud-huquq tizimida amalga oshirilayotgan islohotlarning inson huquqlarini ta’minlashdagi o‘rni, sud hokimiyatining mustaqilligini kuchaytirishga qaratilgan institutsional yangiliklar hamda ularning jamiyat tomonidan qabul qilinishi masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, sud-huquq islohotlarining demokratik davlat qurish, fuqarolarning qonuniy manfaatlarini himoya qilish va odil sudlovni ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan.