MA’LUMOTLAR OQIMI DIAGRAMMASI VA TIZIM BLOK SXEMASI: AXBOROT TIZIMLARINI LOYIHALASHNING MUHIM VOSITALARI - Xidirova Lobar (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ma’lumotlar oqimi diagrammasi (Data Flow Diagram – DFD) hamda tizim blok sxemasining mazmuni, ularning axborot tizimlarini tahlil qilish va loyihalashdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ushbu modellashtirish usullarining ta’lim jarayonida qo‘llanilishi, tizimlarni samarali yaratish va boshqarishdagi o‘rni tahlil qilingan.