O‘ZBEKISTON TAʼLIM TIZIMIDA NEMIS TILINI O‘QITISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI. - Tog‘ayeva Fotima (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimida nemis tilini o‘qitishning zamonaviy tendensiyalari, xorijiy tillarni o‘qitish sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar hamda ta’lim jarayoniga innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy etish masalalari tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda mamlakatimizda chet tillarini, xususan, nemis tilini o‘rganishga bo‘lgan qiziqishning ortishi ta’lim tizimida yangi yondashuvlarning shakllanishiga olib kelmoqda. Maqolada kompetensiyaviy yondashuv, kommunikativ metod, raqamli ta’lim platformalari, interaktiv o‘qitish usullari va axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Shuningdek, nemis tilini o‘qitishda xalqaro standartlar, xususan, Common European Framework of Reference for Languages talablariga mos ta’lim mazmunini shakllantirish, tinglab tushunish, o‘qish, yozish va og‘zaki nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan zamonaviy metodlarning ahamiyati ochib berilgan.