MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA NEYROPEDAGOGIK YONDASHUV ASOSIDA BOLALARNING INTELLEKTUAL SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Komiljonova Nozigul Rasuljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida neyropedagogik yondashuv asosida bolalarning intellektual salohiyatini rivojlantirish mexanizmlari tahlil qilinadi. Neyropedagogika ta’lim jarayonini inson miyasi faoliyati, kognitiv rivojlanish qonuniyatlari va neyropsixologik jarayonlar bilan uyg‘unlashtirishga qaratilgan zamonaviy fanlararo yo‘nalish hisoblanadi. Tadqiqotda bolalarning diqqat, xotira, tafakkur, nutq va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda neyropedagogik texnologiyalarning ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, multisensor ta’lim, neyromashqlar, interaktiv o‘yinlar va kognitiv rivojlantiruvchi metodlarning intellektual salohiyatni oshirishdagi samaradorligi tahlil qilinadi.