MAKTABGACHA TA’LIM JARAYONIDA MULTISENSOR YONDASHUV ASOSIDA BOLALAR INTELLEKTINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY- PEDAGOGIK ASOSLARI - Komiljonova Nozigul Rasuljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida multisensor yondashuv asosida bolalar intellektini rivojlantirishning ilmiy-pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Multisensor yondashuv bolalarning bilimlarni bir vaqtning o‘zida ko‘rish, eshitish, harakat va sezgi organlari orqali qabul qilishiga asoslanib, o‘quv materiallarini samarali o‘zlashtirish imkoniyatini yaratadi. Tadqiqotda multisensor ta’limning nazariy asoslari, uning kognitiv jarayonlarga ta’siri hamda bolalarning diqqat, xotira, tafakkur, nutq va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan.