SUN’IY INTELLEKT VA NEYROPEDAGOGIKA INTEGRATSIYASI ASOSIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING KOGNITIV SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Komiljonova Nozigul Rasuljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu mavzuda sun’iy intellekt va neyropedagogika integratsiyasi asosida maktabgacha yoshdagi bolalarning kognitiv salohiyatini rivojlantirish istiqbollari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt texnologiyalari ta’lim jarayonida individual yondashuvni kuchaytirish, bolalarning o‘rganish tezligi va uslubini aniqlash hamda moslashtirilgan ta’lim traektoriyalarini yaratish imkonini beradi. Neyropedagogika esa miya rivojlanish qonuniyatlari, neyroplastiklik va kognitiv jarayonlar asosida ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiladi. Ushbu ikki yo‘nalishning integratsiyasi maktabgacha ta’limda bolalarning diqqat, xotira, tafakkur va ijodiy qobiliyatlarini kompleks rivojlantirishga zamin yaratadi. Tadqiqotda sun’iy intellektga asoslangan adaptiv ta’lim tizimlari, neyrodiagnostik yondashuvlar va raqamli pedagogik texnologiyalarning istiqbollari yoritilgan.