RUX BIRIKMALARINING AHAMIYATI VA ISHLATILISHI - Davlatov Farrux Farxodovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada rux metallining kashf etilish tarixi, fizik- kimyoviy xossalari, tabiatda tarqalishi hamda jahon miqyosidagi ishlab chiqarish dinamikasi bayon etilgan. Ruxning muhim birikmalari – rux oksid, rux sulfat, rux xlorid, rux sulfid va rux fosfatlarining metallurgiya, tibbiyot, kosmetika, rezina va bo‘yoq sanoatidagi keng amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, London metallar birjasidagi (LME) narxlar va “Olmaliq KMK” AJda rux ishlab chiqarish ko‘rsatkichlari keltirilgan.