YOSHLAR O‘RTASIDA HUQUQBUZARLIKNING OLDINI OLISHDA HUQUQIY TARBIYANING O‘RNI VA AHAMIYATI - Tursunov JASURBEK RUSLAN O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA : Maqolada yoshlar o‘rtasida huquqbuzarliklarning oldini olishda huquqiy tarbiyaning o‘rni va ahamiyati chuqur ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil etiladi. Xususan, jamiyat taraqqiyotida yoshlarning tutgan o‘rni, ularning huquqiy ong va huquqiy madaniyat darajasi bilan bevosita bog‘liqligi asoslab beriladi. Shuningdek, yoshlar o‘rtasida sodir etilayotgan huquqbuzarliklarning asosiy sabablari — ijtimoiy muhit, oilaviy tarbiya, ta’lim tizimidagi kamchiliklar hamda axborot makonidagi salbiy ta’sirlar kompleks ravishda ko‘rib chiqiladi. Mazkur maqolada huquqiy tarbiyaning mazmuni, shakl va usullari, uning yoshlar ongiga ta’sir etish mexanizmlari ilmiy asosda yoritilib, huquqbuzarliklar profilaktikasida uning muhim omil ekanligi ochib beriladi. Shu bilan birga, ta’lim muassasalari, oila va jamiyat hamkorligida yoshlar o‘rtasida huquqbuzarliklarning oldini olishning samarali yo‘llari hamda zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi.