MATEMATIK SAVODXONLIKNI RIVOJLANTIRISHNING DOLZARB MASALALARI - Mamatova Mohigul (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada matematik savodxonlikni rivojlantirishning bugungi kundagi dolzarb masalalari, ta’lim jarayonida o‘quvchilarning mantiqiy va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish, matematik bilimlarni amaliy hayotiy vaziyatlarda qo‘llash imkoniyatlarini kengaytirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, matematika fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interaktiv metodlar hamda raqamli ta’lim vositalaridan foydalanishning ahamiyati tahlil qilingan.