MAKTAB O‘QUVCHILARI O‘RTASIDA JINOYATCHILIK VA HUQUQBUZARLIKNING OLDINI OLISH: PSIXOLOGIK YONDASHUV VA SAMARALI CHORALAR - Xoliyorov O’tkir Ibrohimovich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada voyaga yetmaganlar o‘rtasida huquqbuzarlik va jinoyatchilik kelib chiqishining ijtimoiy-psixologik omillari, o‘smirlik davridagi inqirozlar va ularning xulq-atvorga ta’siri tahlil qilingan. Muzrabot tumani 11-maktab misolida "og‘ir" tarbiyalanuvchi o‘quvchilar bilan ishlash tizimi, ularning bo‘sh vaqtini mazmunli tashkil etish va huquqiy savodxonligini oshirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan profilaktik tadbirlar bayon etilgan.