XIZMAT KO`RSATISH SOHADIDA XODIMLAR RUXIYATIGA TASIR QILUVCHI OMILLAR - Tilavkulova Gulnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xizmat ko‘rsatish sohasida ishlovchi xodimlarning ruhiy holatiga ta’sir qiluvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Xizmat ko‘rsatish sohasi yuqori darajadagi hissiy mehnat va mijozlar bilan doimiy muloqotni talab qiladi, bu esa o‘z navbatida xodimlarda stress, professional yonib ketish (burnout) va ruhiy charchoqni keltirib chiqarishi mumkin. Tadqiqotda mazkur omillar tizimlashtirilgan bo‘lib, xodimlarning ruhiy salomatligini saqlash va ish unumdorligini oshirish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.