BOLANING SHAXS BO`LIB SHAKLLANISHIDA IJTIMOIY MUHIT VA TA’LIM JARAYONINING PSIXOLOGIK O`RNI - Fayziyeva Shoxista (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolaning tug`ilishidan boshlab, uning shaxs bo`lib shakllanishigacha qanday davrlarni bosib o`tishi, “Men” konsepsiyasining shakllanishi,shaxsiyatining shakllanishi haqida ham bayon qilingan. Bola ijtimoiylashishni boshlar ekan,unga bevosita ijtimoy muhit ta`sir ko`rsatishi,uning keyingi faoliyatida ta`lim jarayonining o`rni haqida qisqacha bayon etilgan.Bola natal davridan boshlab bir necha inqirozlarga duch kelishi, buning esa bolaning keyingi hayotidagi salbiy va ijtimoiy tomonlari haqida ham to`xtalib o`tilgan.