MILLIY BOLALAR O‘YINLARI QO‘SHIQLARIDA ARXAIZMLAR VA ULARNING SEMANTIKASI - Sherkulova Madina Erkin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada milliy bolalar o‘yin qo‘shiqlari matnida uchraydigan arxaik so‘z va iboralar, ularning semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Bolalar folklori namunalari — sanashmachoqlar, o‘yin qo‘shiqlari, topishmoqlar tarkibida saqlanib qolgan arxaizmlar tilning tarixiy taraqqiyotini o‘rganishda muhim manba hisoblanadi. Maqolada bunday leksik birliklarning kelib chiqishi, ular ifodalagan ma’no qatlamlari, zamonaviy tilda qo‘llanishdan chiqib ketish sabablari yoritiladi.