MUZEY EKSPONATLARINI TASHRIFCHILAR RUHIYATIGA TA’SIRI - Alisher Ro‘ziqulov Bozorovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada muzey eksponatlarining tashrifchilar ruhiyatiga ko‘rsatadigan ta’siri, tarixiy xotirani shakllantirishdagi o‘rni, vatanparvarlik tuyg‘ularini rivojlantirishdagi ahamiyati hamda yoshlar tarbiyasidagi roli Shahrisabz davlat muzey-qo‘riqxonasi materiallari misolida tahlil qilinadi. Muzey eksponatlarining ma’naviy-ma’rifiy imkoniyatlari, tarixiy ongni rivojlantirishdagi ahamiyati va muzey pedagogikasining zamonaviy yo‘nalishlari yoritilib, amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.