ESTETIK TAFAKKURDA MAQOM SAN’ATINING SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI - Norov Doniyor (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maqom san’atining estetik tafakkurni shakllantirishdagi o’rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqomning tarixiy taraqqiyoti, musiqiy-badiiy xususiyatlari hamda inson ma’naviy kamolotiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, maqom san’atini musiqa ta’limi tizimida qo’llashning pedagogik imkoniyatlari, yosh avlodda milliy qadriyatlarga hurmat, estetik did va ijodiy tafakkurni rivojlantirishdagi ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot davomida tahliliy, qiyosiy va tizimli yondashuv metodlaridan foydalanildi. Olingan natijalar maqom san’ati estetik tarbiyaning samarali vositasi ekanligini ko’rsatadi.