MUSIQA SAN’ATINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI - Nurboboyev Hasan (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada musiqa san’atining shakllanishi va tarixiy rivojlanish bosqichlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Musiqa san’atining ibtidoiy davrdan boshlab shakllanish jarayoni, uning ijtimoiy va madaniy hayotdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, Sharq va Markaziy Osiyo musiqa madaniyatining rivojlanishi, buyuk mutafakkirlarning musiqaga oid qarashlari hamda milliy musiqa merosining shakllanish jarayonlari o‘rganilgan. Tadqiqotda tarixiy, qiyosiy va tizimli tahlil metodlaridan foydalanilgan. Olingan natijalar musiqa san’atining inson ma’naviy va estetik taraqqiyotidagi o‘rnini tasdiqlaydi.