XORIJIY TILLARNI O’QITISHDA QO’LLANILGAN METODLAR - Rasulov Ilyosjon Ilhomjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Maqolada xorijiy tillarni o’qitishda qo’llaniladigan asosiy metodlar tahlil qilinadi. Xorijiy til o’qitish jarayoni zamonaviy pedagogik yondashuvlar, texnologiyalar va metodologiyalar yordamida yanada samarali bo’lishi mumkin. Maqolada an’anaviy va zamonaviy metodlar, jumladan, kommunikativ metod, immersiya usuli, loyiha asosidagi o’qitish, o’yin orqali o’qitish va boshqa innovatsion yondashuvlar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Har bir metodning afzalliklari va kamchiliklari ko’rib chiqilib, xorijiy tillarni o’qitish jarayonini takomillashtirish uchun tavsiyalar beriladi. Ushbu tadqiqot xorijiy tillarni o’rganishga qiziqqan o’quvchilar va o’qituvchilar uchun foydali manba bo’lishi maqsadida yozilgan.