СHET TILI DARSLARIDA GRAMMATIKANI O’RGANISH VA O’RGATISH - Ibroximov Dostonbek Ikrom o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Maqolada chet tili darslarida grammatikani o’rganish va o’rgatish jarayonlari tahlil qilinadi. Grammatikani o’rganish xorijiy tilni o’zlashtirishda muhim ahamiyatga ega bo’lib, o’quvchilarning til ko’nikmalarini rivojlantirishda asosiy rol o’ynaydi. Maqolada grammatikani o’rgatishning turli metodlari, ularning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va interaktiv yondashuvlar orqali grammatikani o’rgatish imkoniyatlari ko’rib chiqiladi. O’qituvchilar uchun tavsiyalar berilib, o’quvchilarning tilni samarali o’zlashtirishiga yordam beruvchi strategiyalar taqdim etiladi.