RAQAMLI TRANSFORMATSIYA JARAYONIDA OʻZBEKISTON BANK TIZIMIDA INTERNET VA MOBIL BANKING XIZMATLARINING IQTISODIY TAʼSIRI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Muxitdinova Moxira Shovkat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Soʻnggi yillarda Oʻzbekiston bank tizimida raqamli transformatsiya jarayoni bank xizmatlarining mazmuni, tezligi va iqtisodiy samaradorligini tubdan oʻzgartirdi. 2020–2025-yillarga moʻljallangan bank tizimini isloh qilish strategiyasida bank sektorini transformatsiya qilish, moliyaviy xizmatlar ommabopligini oshirish hamda zamonaviy moliya texnologiyalarini joriy etish ustuvor yoʻnalish sifatida belgilangan.2020-yilda pandemiya sharoiti bank xizmatlarini masofadan koʻrsatish zaruratini kuchaytirdi. 2020-yil 1-mart holatiga koʻra, masofaviy bank xizmatlaridan foydalanuvchilar soni 10,4 mln nafardan oshgan edi. 2022-yil 1-yanvar holatiga kelib bu koʻrsatkich 20,2 mln nafarni tashkil etdi, yaʼni ikki yil ichida qariyb 2 baravar oʻsdi. 2024-yil 1-yanvar holatiga masofaviy xizmatlardan foydalanuvchilar soni 44,1 mln nafarga yetdi, shundan 42,8 mln nafari jismoniy shaxslar, 1,3 mln nafari tadbirkorlik subyektlari hissasiga toʻgʻri keldi.