XITOY TILINI O‘QITISHDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Raxmatillayeva Madina Abirazzoq qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xitoy tilini o‘qitish jarayonida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining o‘rni va istiqbollari tahlil qilinadi. Xitoy tilining murakkab fonetik, leksik va iyeroglif tizimini o‘zlashtirishda SI asosidagi platformalarning shaxsiylashtirilgan yondashuvi, nutqni tahlil qilish va real vaqt rejimida qayta aloqa (feedback) berish imkoniyatlari yoritib berilgan. Tadqiqot SI vositalarining o‘quvchilar motivatsiyasiga va til ko‘nikmalarini rivojlantirish samaradorligiga ta’sirini o‘rganadi.