OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGI SALOMATLIK VA SIFAT KAFOLATI - Sultonova Oydina Ibroyimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash-inson salomatligini saqlash va mahsulot sifati barqarorligini kafolatlovchi strategik omil sifatida kompleks tadqiq etilgan. Maqolada oziq-ovqat zanjirining "fermada yetishtirishdan to iste’molchi dasturxonigacha" bo‘lgan barcha bo‘g‘inlarida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan biologik, kimyoviy va fizik xavflarni tizimli nazorat qilish masalalari yoritilgan. Shuningdek, issiq iqlim sharoitida patogen mikroorganizmlar va antibiotik qoldiqlarini tezkor aniqlashning zamonaviy fizik-kimyoviy va biotexnologik usullari o‘rganilib, tayyor mahsulot sifatini kafolatlash bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.