TALABALARDA NUTQ MADANIYATI VA NOTIQLIK MAHORATINI RIVOJLANTIRISHDA INTERAKTIV METODLAR QO’LLANILISHI - Ismoilov Usmonjon Baxramjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada talabalarda nutq madaniyati va notiqlik mahoratini shakllantirishda interaktiv metodlarning o‘rni tahlil qilinadi. Nutqiy kompetensiyalarni rivojlantirishda “debat”, “rol o‘ynash”, “keys-stadi”, “aql hujumi”, “klaster”, “fishbone” kabi metodlarning didaktik imkoniyatlari yoritiladi. Interaktiv metodlar orqali talabalarda fikrni dalillash, auditoriya bilan muloqotga kirishish, nutqiy intonatsiya, emotsional ifoda va so‘zlashuv etikasi kabi ko‘nikmalarni shakllantirish shart-sharoitlari ochib beriladi.