TO`SATDAN GO`DAKLAR O`LIMI SINDROMI- SIDS - KUCHKAROV BAHROMJON (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Yangi tug’ilgan chaqaloqlarning ota-onalari ularning sog’lig’ini saqlashga harakat qilishadi. Biroq, ba’zida chaqaloq noaniq sabablarga ko’ra o’lishi mumkin, garchi ular juda yaxshi ko’rinsa ham. To’satdan go’daklar o’limi sindromi - bu chaqaloqning tushunarsiz o’limi. Ushbu maqolada SIDSning tarixiy rivojlanishi, sabablari, tashxisi, SIDS bilan bog‘liq muammolar, zamonaviy tadqiqotlar va profilaktikasi batafsil tahlil qilinadi. Kasallikning oldini olish bilan bog`liq tavsiyalar keltirilgan. Ushbu maqola ota-onalar va keng jamoatchilik uchun SIDS muammosini yaxshiroq tushunishga xizmat qiladi.