АXBOROT TEXNOLOGIYALARI VOSITASIDA SODIR ETILADIGAN JINOYATLAR UCHUN JINOIY JAVOBGARLIKNI TAKOMILLASHTIRISH - Matmuratov Bekturdi Sadullayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Аxborot texnologiyalari vositasida sodir etiladigan jinoyatlar tushunchasi, ularning zamonaviy jamiyat hayotiga ta’siri va bu jarayonda inson huquqlarini ta’minlash masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida axborot xavfsizligini ta’minlash, kiberjinoyatlarni oldini olish hamda inson huquqlarini himoya qilish sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar yoritilgan.