TIZIMLI SAVDO-SOTIQ JARAYONLARIDA LOYIHA BOSHQARUVI ORQALI XIZMAT KO’RSATISH SIFATINI BARQARORLASHTIRISH VA JORIY ETISH MEXANIZMLARI - Madraximova Dilafro'z Bobir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqola zamonaviy savdo-sotiq jarayonlarida loyiha boshqaruvi yondashuvlari orqali xizmat ko‘rsatish sifatini barqarorlashtirish va uni joriy etish mexanizmlari masalasiga bag‘ishlangan. Maqolada savdo-sotiq sohasi uchun muhim bo‘lgan ilg‘or boshqaruv texnologiyalari, xizmat sifati va jarayonlarni standartlashtirish yo‘llari, loyiha asosida resurslarni optimal taqsimlash, xodimlarning malakasini oshirish, sifat monitoringini tashkil etish kabi muhim tadbirlar atroflicha tahlil etilgan. Shuningdek, jahon va milliy tajribalar asosida barqarorlikka erishish yo‘llari, axborot texnologiyalari asosidagi boshqaruv strategiyalari, mijozlar ehtiyojlari va ular asosida xizmat sifatini doimiy optimallashtirish masalalari keng yoritilgan. Maqola yakunida amaliy tavsiyalar, zamonaviy yondashuvlar va strategik takliflar asosida sohada sifatli o‘zgarishlar qilishga oid xulosa va tavsiyalar ilgari surilgan.