PAXTA–POLIEFIR ARALASH TOLALARDAN YUQORI SIFATLI IP ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYASINI MATEMATIK MODELLASHTIRISH VA IQTISODIY SAMARADORLIGINI OSHIRISH - To‘ychiyev.I.I; Esonzoda.R.S (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada paxta va poliefir tolalaridan aralash ip ishlab chiqarish texnologiyasini chuqur matematik va mexanik tahlil qilish asosida takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Texnologik parametrlarning ip sifatiga ta’siri matematik modellar yordamida ifodalanadi, optimal boshqaruv yechimlari ishlab chiqiladi. Shuningdek, ushbu texnologiyaning O‘zbekiston to‘qimachilik sanoatidagi dolzarbligi, yangiligi va iqtisodiy samaradorligi keng yoritiladi.