PAXTA–POLIEFIR ARALASH TOLALARDAN YIGIRILGAN IPLARNING SIFAT KO‘RSATKICHLARINI OPTIMALLASHTIRISH VA TEXNOLOGIK PARAMETRLARNI TAKOMILLASHTIRISH - To‘ychiyev.I.I; Esonzoda.R.S (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu tezisda paxta va poliefir tolalaridan olinadigan aralash iplarning sifat ko‘rsatkichlarini oshirishda texnologik parametrlarning ta’siri o‘rganilgan. Xususan, tolalar aralashmasining optimal nisbatini tanlash, yigirish jarayonidagi burama soni, cho‘zilish darajasi va tolalarning parallelizatsiyasi kabi omillar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, yuqori mustahkamlik va bir jinslilikka ega ip olishning samarali usullari taklif etiladi.