GENDER TENGLIGI YOXUD MUZEY SOHASIDAGI ILG‘OR AYOLLAR - Karimova Barno (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gender tengligi masalasi muzey sohasi misolida ko‘rib chiqiladi. Xalqaro tajriba asosida ayollarning muzey rahbarligi, kuratorlik va ilmiy-tadqiqot faoliyatidagi o‘rni tahlil qilinib, ushbu sohada saqlanib qolayotgan gender tafovutining sabablari — institutsional to‘siqlar, gender stereotiplari va resurslarga notekis kirish imkoniyati yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda muzey va madaniy meros sohasida faoliyat yuritayotgan ilg‘or ayollar faoliyati misolida mamlakatdagi holat tahlil qilinadi. Maqola yakunida gender tengligini ta’minlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi.