LALMIKORLIKNING QIR-ADIRLIK MINTAQASIDA QATTIQ BUG‘DOY «MINGCHINOR» NAVINING FOTOSINTETIK FAOLIYATI KO’RSATGICHLARI - Karimova Z.A; Qarshiyev A.E; Bobomirzayev P.X (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya. Mazkur maqolada qattiq bug‘doyning “Mingchinor” navini lalmikorlik sharoitida tadqiqot natijalari berilgan. Unda navning biologik xususiyatlari, ekish muddatlari va meyorlariga bog‘liq xolda barglarining assimilyasion yuzasi о‘rganilgan. Shuningdek, fotosintez potensiali, fotosintez sof mahsuldorligi va quruq moddalar tо‘plashi bо‘yicha ham ilmiy ish olib borilgan.