BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA XALQ PEDAGOGIKASI ELEMENTLARIDAN FOYDALANISH ORQALI O‘QUVCHILARDA MILLIY QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISH - Narbayeva Gulasal Sharof qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida milliy qadriyat, an’ana va o‘zlikni anglash tuyg‘ularini shakllantirishda o‘zbek xalq pedagogikasi materiallaridan (ertaklar, maqollar, topishmoqlar, xalq o‘yinlari) foydalanishning pedagogik-psixologik ahamiyati keng yoritilgan. Maqolada yosh davrlari psixologiyasini hisobga olgan holda milliy tarbiyani dars va darsdan tashqari mashg‘ulotlarga integratsiya qilish usullari hamda uslubiy tavsiyalar tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim sharoitida milliy merosning o’rni va yosh avlod ma’naviyatiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan.