SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA TIL O‘RGANISH: YANGI IMKONIYATLAR VA ISTIQBOLLAR - Muxlisa Pardaboyeva Zokir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining til o‘rganish jarayonidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda zamonaviy raqamli vositalar yordamida til o‘rganishning samaradorligi, shaxsiylashtirilgan ta’lim imkoniyatlari hamda virtual o‘qituvchilar va chatbotlarning roli tahlil qilingan. Shuningdek, sun’iy intellekt asosida talaffuzni to‘g‘rilash, interaktiv mashqlar va real hayotga yaqin simulyatsiyalar orqali o‘quvchilarning amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Maqolada til o‘rganish jarayonini yanada qulay, tezkor va samarali qilishda sun’iy intellektning istiqbollari ham yoritilgan.