BARQAROR BIRIKMALARNING IKKI TILDA O‘RGANILISHI (O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARI) VA TAHLILI - Muxlisa Prdaboyeva Zokir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi barqaror birikmalarning lingvistik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Frazeologik birliklarning semantik, strukturaviy hamda lingvomadaniy jihatlari yoritilib, ularning tarjima jarayonidagi o‘rni va o‘ziga xos xususiyatlari ochib beriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, har ikki tildagi barqaror birikmalar xalqning tarixiy tajribasi, milliy tafakkuri va madaniy qadriyatlarini aks ettiruvchi muhim til birliklari hisoblanadi.