ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA RAQAMLI TA’LIM KONTENTINI LOYIHALASH - Soatov Aziz Yulbarsovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida raqamli ta’lim kontentini loyihalashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Raqamli ta’lim muhitida samarali o‘quv kontentini yaratishning pedagogik tamoyillari, didaktik talablari hamda multimedia vositalaridan foydalanish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt, adaptiv ta’lim va interaktiv raqamli platformalarning ta’lim kontentini shaxsga yo‘naltirilgan holda loyihalashdagi o‘rni ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida raqamli ta’lim kontentini ishlab chiqishning konseptual modeli taklif etilib, uning oliy ta’lim tizimida qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Taklif etilgan yondashuv ta’lim samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning mustaqil ta’lim faoliyatini qo‘llab-quvvatlash hamda raqamli kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.