QORAQALPOQ TILINI O‘QITISH METODIKASI VA TA’LIM TEXNOLOGIYALARI - Kenjebayeva Munisa; T.Abdimuratov (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur ilmiy-izlanish qoraqalpoq tilini o‘qitish metodikasi va zamonaviy ta’lim texnologiyalari masalalari, ularning bugungi holati va amaliy tatbiqi, an’anaviy va innovatsion metodikalar uyg‘unligi, til o‘rganish jarayonida muammolar va ularni hal etish yo‘llarini har tomonlama yoritib beradi. Ishda qoraqalpoq tilining ta’lim sohasidagi ahamiyati, zamonaviy axborot-kommunikatsion texnologiyalar va shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim usullari, fanlarning integratsiyasi va mustaqil ta’lim konsepsiyasi asosida samarali o‘qitish yo‘llari keng tahlil qilinadi. Nazariy va amaliy asoslarning, rus va mahalliy pedagog-olimlarning g‘oya va konsepsiyalari, real tajribalari namunalari tahlil qilinadi. Xulosa qismida qoraqalpoq tilini o‘qitish samaradorligini oshirish uchun taklif va tavsiyalar beriladi.